HABERLER

ORGANİK KOZMETİKLERİN SERTİFİKASYONU



Özellikle kozmetiklerdeki ilaç ve hormon kalıntıları, sağlığa zararlı kimyasallar bebek ve çocuklardan büyüklere bütün tüketicileri tehdit etmektedir.
 
Bu yüzden Organik Üretim sadece tahıllar, sebze ve meyvelerle sınırlı değildir.
 
Organik Kozmetik Ürünlerin üretiminde büyük yer kaplayan organik sertifikalı tahıllarla havuç, domates vb. sebzelerin yanısıra organik sertifikalı badem, zeytin, üzüm gibi meyveler, susam, defne, ısırgan, adaçayı, lavanta, biberiye gibi şifalı otlardan elde edilen esansiyel yağlar ve özlerde ilaç ve hormon kalıntısı bulunmaz. Bu tür hammaddelerde genetik değişime uğramış tohumların kullanılması da yasaktır.
 
Bunun doğal sonucu olarak tüketiciler daha sağlıklı kozmetik ürünleri bedenlerine uygulamış, bebekler, çocuklar ve anne babalar günlük bakımlarında uzun vadede organ birikimlerine ve çaresiz hastalıklara yol açan kimyasallardan uzak bir hayat yaşamış olmaktadırlar.
 
Organik sertifikalı gıdalar ve kozmetikler insanların yaşam kalitesini önemli ölçüde yükseltmekte, zararlı etkilerden arındırmaktadır. Organik ürünler tüketen insanların ortalama ömürleri uzamakta ve özellikle bebekler ve çocuklar bağışıklık sistemlerinin güçlenmesiyle daha zor hastalığa yakalanmaktadırlar.
 
Kozmetik (şampuan, bebek yağı vb.), tekstil (başta organik pamuk ve yün), mobilya ve ahşap ürünler (ahşap oyuncaklar) gibi pek çok ürün hammaddelerinden üretim yöntemlerine kadar denetlenerek ICEA, BDIH, ECOCERT, USDA, SOIL ASSOCIATION gibi yetkili uluslararası kuruluşlarca sertifikalandırılmaktadır.

« Geri