HABERLER

ORGANİK ÜRÜNLERİN ACİLİYETİ



Tüm dünyada son 20 senedir sentetik böcek ilaçları, sentetik hormonlar, genetiği oynanmış tohumlar derken insan bedenine ve sağlığına uzun vadede çok büyük zararlar veren, çaresiz hastalıkların yaygınlaşmasına neden olan doğaldan uzak tarım ürünleri ve işlenmiş mamulleri piyasaya hakim oldu.

Ülkelerin çaresiz ve kronik derdi olan aşırı kar hırsı ve kontrolsüzlük tüketicinin bilinçsiz bırakılmasının da yardımıyla bu doğadan ve doğaldan uzak ürünleri dağıtım ağlarıyla en ücra köşelere kadar nüfusun çoğunluğunun tüketimine sundu.

Artık bebek ve çocuklarımızdan başlayarak organik yaşam tarzına yönelmemiz gelecek nesillerin sağlığı, işlenebilir tarım arazilerinin, akarsu ve diğer kaynakların korunması açısından kaçınılmaz bir öncelik.

Genetik modifiyeli tohumdan üretilen mısırı çekirge ve diğer böcekler mısırdan saymıyor, sevmiyor, yemiyor. Bizler ve çocuklarımız da yememeliyiz !

El değmemiş doğada veya organik sertifikasına sahip tarım arazilerinde yetişen bitkiler yani fabrika üretim bandından çıkmış gibi bir örnek olmayan, bazen kuş gagalamış, bazen içinde kurt üreyebilen, doğal şekilli simetriden uzak ve normal boyutlu sebze ve meyveleri tüketmeli, GMO lu tahıllardan da organik tarım damgalarına dikkat ederek uzak durmalıyız.

Özellikle Organik olmayan meyveleri kabuklarını soymadan yemeyin, yedirmeyin.
 
Çünkü sentetik ve toksik böcek ilacı ihtiva ederler, üzerleri bir de kasalanmadan önce parafin ile kaplanır ne kadar yıkasanız da toksik içeriği temizlenmez.

Özellikle bebeklerimize ve çocuklarımıza toksik sentetiklerden arındırılmış organik sertifikalı bebek bakım ürünleri kullanmayı alışkanlık haline getirmeliyiz.

Doğanın bize sunduğu mucizeleri yok etmek yerine çocuklarımıza devredeceğimiz yaşam kalitesinin gönüllü koruyucusu olarak yaşamak en önemli önceliğimiz olmalı.

« Geri